Патриарх Неофит е в болница. От Синода призоваха хората да се молят за него

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Светият синод  на Българската православна църква съобщи, че партриарх Неофит е приет във Военномедицинската академия в София заради белодробно заболяване.От Синода призоваха хората да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Неофит.

“Обични в Господа братя и сестри, канцеларията на Светия синод известява, че Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинската академия (ВМА) в град София, по повод на белодробно заболяване”, се казва в съобщение.

“Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия синод на БПЦ-БП”, се посочва още в него.

За последно Неофит бе приет в болница през септември 2022 г. заради обостряне на хроничните му заболявания.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност