Патриарх Неофит: Помнете, че дължим оцеляването си на родната писменост, духовност и култура

Патриарх Неофит е в добро здраве, здравният министър не е обезпокоен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Патрирх Неофит е в стабилно състояние, стана ясно от думите на здравния министър д-р Асен Меджидиев по бТВ.

„В добро здраве беше патриархът. Не съм обезпокоен“, каза той по повод новината, че духовният водач на Българската православна църква е на лечение в „Софиямед“ отпреди няколко дни.„Първото правило на лекаря е да не коментира здравословното състояние на пациента“ – така министърът мотивира отказа си да даде повече информация за боледуването на патриарха.


Меджидиев уточни, че самият той не е знаел за хоспитализирането му в болницата, а е разбрал едва на място, когато отишъл по повод на проверка. Тогава двамата са разговаряли за кратко.

Преди около седмица от Светия синод съобщиха официално, че патриарх Неофит е приет в болница „Софиямед“.

„Канцеларията на Св. Синод уведомява, че поради обостряне на хроничните му заболявания Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет за диагностика и лечение в УМБАЛ „Софиямед“. Светейшият патриарх се моли на Бога за мир, здраве и благоденствие на чедата на Родната ни Православна църква. Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия“, обявиха от Светия Синод.

Това е втори път за тази година, в който патриарх Неофит постъпва в болница. През май той претърпя инцидент, при който, при падане, счупи бедрената си кост и беше опериран.

Вчера патриархът изпрати съболезнования по повод кончината на британската кралица Елизабет.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар