Патриарх Неофит: Прекланяме се пред подвига на българските лекари – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Патриарх Неофит
 отправи поздравление към 
българските медици
 за 
Деня на българския лекар
, който се отбелязва днес, съобщиха от Българската патриаршия.

„В деня на прославата на Светия и преподобен Рилски пустиножител и Чудотворец Йоан, избран от вас за 
ваш професионален празник
, се обръщаме към всички вас с почит и дълбоко уважение, с благодарност и с неизменна признателност за вашия всекидневен, неуморен труд, за високия професионализъм, за всеотдайността и жертвоготовността, с които достойно и човеколюбиво, с постоянен риск за здравето и живота си служите на своя народ и Родина. 

Прекланяме се пред подвига ви
 и отправяме молитви към Жизнодавеца Христос за вас и вашите семейства – да ви пази и укрепва със Своята неоскъдяваща благодат, да благославя и щедро да възнаграждава труда на ръцете ви, да дарува Своя мир, велика милост и безгранична любов“, казва в поздравлението си към българските медици патриарх Неофит.

Негово светейшество пожелава:
 „Нека Той, Който е съвършеният Лекар на душите и телата и Който заради нашето спасение от греха и смъртта предаде Себе Си на страдания и кръстна смърт, за да имаме ние живот и да го имаме „в изобилие“ (Йоан 10:10), бъде ваша постоянна опора и пътеводна светлина в живота и професията ви, ваш неизменен образец и пример за любов към ближния и истинска грижа за него.

За всички вас 
– наши братя и сестри в Христа, за които лекарската професия е не само призвание, но и осъзнат избор и наистина жертвено служение, ще продължаваме да се молим и според силите и възможностите си да ви съдействаме в изпълнението на вашия свещен дълг, тъй като духовното и физическо здраве на обществото и на отделния човек са наша обща цел, обща свещена мисия, която можем да изпълняваме добре и с успех само при добронамерено съгласие, с обединени и благословени свише усилия“, казва българският патриарх.

„По молитвите на Пренепорочната наша 
Владичица и Приснодева Богородица
, на преподобния и богоносен наш отец, пустиножител и чудотворец Свети Йоан Рилски, на Св. ап. и ев. Лука, на Св. Лука Симферополски, на всички светци – чудотворци и лечители, и на всички, просияли в святост Свои угодници, Всемилостивият Бог да бъде винаги с вас и да ви дарува Своето вечно спасение! Честит и благословен празник!“, отправя благослов към медиците патриарх Неофит.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар