Паунова: Имунитетът на Борисов се казваше Гешев, човек с чувство за хумор би оценил речта му – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В изявлението на Иван Гешев имаше смешни неща, които човек с чувство за хумор би оценил, но нищо от това не може да се коментира сериозно. Това заяви в студиото на bTV журналистката Поли Паунова по повод днешното излъчване на бившия главен прокурор.

“Имунитетът на Бойко Борисов досега се казваше Иван Гешев. Затова на Борисов не му е бил нужен формален имунитет. Гешев всеки път се усмихваше и казваше, че тече разследване за кюлчетата на Борисов. Истината обаче е, че те разследваха кой разпространи снимките с чекмеджетата в Бояна, а не откъде са се взели”, допълни Паунова.

По темата с фалита на КТБ тя отбеляза, че преди по-малко от година провела интервю с Гешев, в което той казал, че “ДП” към КТБ можело да означава “държавно предприятие”.

От своя страна Андрей Янкулов Антикорупционния фонд коментира, че бившият главен прокурор през цялото време на своя мандат е използвал такава реторика и днешното му изявление не е нещо ново.

Тези приказки не даваха някаква конкретика. Използва и неща, които са неистина, като например делата на трупчета, които били вкарани в съда. Това е очевидна неистина. Защото нито делото по “Барселонагейт”, нито делото с пачките и кюлчетата са вкарани в съда, посочи Янкулов.

По думите му смяната на Гешев със заместника му Сарафов няма да промени нищо.

“Никой не може да очаква съществена промяна в работата на прокуратурата начело с Борислав Сарафов. Никой не бива да се заблуждава, че това ще донесе някаква промяна. Ще получим още от същото”, обясни той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар