Пациентски организации искат оставката на доц. Кунчев: Става все по-неадекватен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пациентски организации „Заедно с теб“ искат оставката на държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заради изказване (по Нова Телевизия на 1 юли), а именно, че който не е ваксиниран ще заплаща лечението си.

“Недопустимо е да се дискриминират хора заради заболяване. Недопустимо е да се заплашват пациенти, които съвестно заплащат здравните си осигуровки, че няма да получат лечение”, пишат от организациите.

“Изказването на доц. Кунчев нарушава Конституцията за равен достъп до лечение, застрашава живота на пациентите, заплашвайки ги, че ако не са ваксинирани няма да могат да се лекуват по финансови причини, да не говорим за вредата, която нанася на институциите с това предложение, въпреки доброволния избор за ваксиниране”, допълни той.

“Получихме множество сигнали от притеснени граждани. Припомняме, че дори ваксинирани хора масово се разболяват, а и управляващите постоянно твърдят, че и ваксинирани боледуват”, казват още те.

Считат, че доц. Кунчев става все по-неадекватен и пречи на правилната комуникация на институциите с гражданите, както и възпрепятства нормалния процес на ваксинация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар