Педро Санчес оглави Социалистическия интернационал – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Педро Санчес оглави Социалистическия интернационал

Фейсбук/Педро Санчес

Премиерът на Испания Педро Санчес бе избран за председател на Социалистическия интернационал. Това стана без гласуване по време на конгреса, който се провежда в столицата Мадрид. Педро Санчес обяви желанието си да застане начело на Социалистическия интернационал още през септември в Ню Йорк. Той заменя на поста бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу, който остава почетен председател. 


В речта си Санчес обеща да превърне организацията в която членуват 132 социалистически и социалдемократически партии от целия свят във „важна идеологическа платформа“, съобщава БНР.

Обещанието идва на фона на критики от страна на привържениците им, че вместо да играе огромно роля на международната политическа сцена, основаната през 1951 година организация е по-скоро удобна позиция за реализация на лидери, които с десетилетия стоят на поста си, въпреки ограниченията, записани в устава ѝ. 

Пред бившия испански премиер Хосе Луис Сапатеро и настоящия министър на финансите Мария Хесус Монтеро, Санчес каза, че ще се бори за равенството между половете, което е един от приоритети му като министър-председател и срещу изменението на климата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар