Пеевски иска извинение от президента – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Делян Пеевски обяви, че се чувства обиден и поиска извинение от президента Румен Радев. Това каза самият Пеевски в интервю за собствения си вестник “Телеграф”. През миналата седмица президент и премиер си разменяха взаимни обвинения за връзки със скандалния депутат от ДПС.
 
“Най-лесно е да се лепи етикетът “Пеевски” на всеки проблем, но това не е решение”, оплака се депутатът в интервю пред собствената си медия.
“Българските политици трябва да престанат да се държат като тийнейджъри в дискотека, носещи се безметежно под звуците на музиката, а да започнат да мислят за хората и да мислят не от днес за утре, а с далечен хоризонт. Защото някой ден хората неминуемо ще им потърсят сметка какво са свършили”, коментира депутатът от ДПС и издател Делян Пеевски.
 
Той посочва, че не приема да бъде замесван в конфликтите между премиера и президента – “било то личностни или от друг характер”.
 

През миналата седмица президент и премиер си разменяха взаимни обвинения за връзки със скандалния депутат от ДПС. Премиерът Бойко Борисов обвини шефа на кабинета на президента – Иво Христов, че е бил изпълнителен директор в телевизия, собственост на Пеевски.
 
А президентът Румен Радев попита премиера разпределя ли обществени поръчки в интерес на Пеевски.
 
“Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски? Аз също мога да задавам въпроси”, обърна се тогава президентът към премиера Борисов.

Пред медията си Пеевски пита държавния глава кой му е дал такава информация.

“Защото това са лъжи, разпространявани от медиите на една група олигарси с единствената цел да оказват натиск върху премиера и институциите и да манипулират общественото мнение. Не ми се иска да вярвам, че и президентът Радев е попаднал под влиянието на този кръг олигарси. Очевидно е обаче, че той заговори именно с тяхната риторика. И това няма как да не ме обижда, защото е лъжа. А за лъжите се дължи извинение”, допълва още Делян Пеевски.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар