Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит „Ел Би Булгарикум” – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит „Ел Би Булгарикум”

ФБ/ДПС – Пресцентър

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни действия за опазване от ликвидация и фалит единственото държавно предприятие производител на млечни продукти и закваски – “Ел Би Булгарикум”. Той настоя за активен диалог с протестиращите работници от производствената база във Видин.

“Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари”, напомня той.

“Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната “калинка” на ПП – директорът Ивайло Лилов, партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество”, подчертава председателят на ДПС.

Пеевски настоява, че в диалог със синдикатите, държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар