Пеевски с изявление за хората на ДПС в регулаторите, чака извинение от Кирил Петков

Пеевски с изявление за хората на ДПС в регулаторите, чака извинение от Кирил Петков

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да спрат спекулациите за хора на ДПС в регулаторите, поиска в позиция председателят на парламентарната група (ПГ) и съпредседател на партията Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на формацията. Пеевски очаква и извинение от Кирил Петков по темата.

“Днес съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президента владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и Висшия съдебен съвет (ВСС), които категорично не отговарят на истината. Той говори за някакви 95 %, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората”, посочва в позицията си Пеевски.

Той подчертава, че “ДПС има малък брой лица, предложени от парламентарната група и подкрепени от Народното събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения”.

“А специално по темата на ДАНС – аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула”, допълва Пеевски.

“И тъй като ние винаги сме заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от ДПС достойни представители в регулаторите”, допълва съпредседателят на партията.

Представителите на ДПС в регулаторите са:

Петър Чобанов, подуправител на Българската народна банка (БНБ)

Юнал Тасим, член на Фискалния съвет

Пламен Киров, член на Комисията за защита на конкуренцията

Ердинч Хайрула, член на Комисията за регулиране на съобщенията

Сабрие Сапунджиева, член на Комисията за защита на дискриминацията

Стефан Грозев, член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

Любка Кабзималска, инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

От данните в съобщението става ясно още, че Пламена Цветанова, която е била член на Висшия съдебен съвет, е напуснала и мандатът ѝ е бил прекратен. “Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава”, се посочва в позицията му.

“Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини”, пише в заключение Делян Пеевски.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков коментира политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни – реално сто процента са при тях, при нас – нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95 % на 5 %, заяви Петков. Реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95 % за ГЕРБ и ДПС и за част от може би президентски кадри, и ние сме сигурно под пет процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт, заяви Петков.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар