Пеевски с обръщение към Доган: Винаги съм бил до теб и това не се е променило

Пеевски с обръщение към Доган: Винаги съм бил до теб и това не се е променило

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма конфликт между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателят на Движението Делян Пеевски – това се казва в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. В нея Пеевски се обръща към Доган с думите: “винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило” и обяснява, че конфликтът в случая е между “Пеевски и дерибеите, забогатели на гърба на Доган”. 

Позицията започва с думите: “Всеки, преживял дълго време в политическия живот знае, че твърде често и лесно могат да се пресичат граници. И това винаги се е смятало за част от неписаните правила на играта. Но, дори и в тази игра има граници, които не се преминават. Никога и по никакъв повод. Като политик аз мога да приема много неща и съм доказал, че мога да ги преодолея и въпреки казаните тежки думи и противопоставяния, съм съумявал да намеря диалога и балансите”. И продължава: 

“Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина – никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Да съм ясен – противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!

Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото – той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно.

Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори”.

Пеевски посочва още, че тъй като тези дни сме нагледали и наслушали на интриги, внушения, подмяна и манипулации, се обръща с цялото си уважение към г-н Доган, за да каже само едно: “винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило“. 

“Защото Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не бих допуснал да бъде оспорено от никого.

Това е смисълът на трите букви ДПС – да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините.

Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой.

Ако някой го отрича – нека дойде да спорим.”

Пеевски добавя, че ако неговата вина е, че е извадил ДПС от изолация и е дал “надежда на хората”, бил готова да я понесе. “Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред. Но трябва да сме честни с хората и да признаем – тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите”, посочва съпредседателят на ДПС. 

По думите му цитираните дерибеи са забогатели на гърба на Доган, но не само: “Тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност? Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС. Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора“. 

И напомням, че по места няма нито един изключен, освен тези, за които са настоявали нашите хора.

Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията.

За всички останали теми, винаги, когато е трябвало съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.

За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем.

Истинската тема, обаче, е Новото начало.

Това изплаши дерибеите.

Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано.

Аз няма да изоставя принципите на Новото начало!

Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни.

Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС.

Защото хората видяха и повярваха какво можем.

ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път!

Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар