Делян Пеевски: В парламента Асен Василев говори едно, пред медиите друго

Пеевски с препоръка към Денков: Другия път излез срещу протестиращите!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Препоръчвам на премиера да излезе другия път срещу протестиращите в София. Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета„, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде „Фокус“.

Тези момчета постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си„, допълни той.Изненадвам се от коментарите на Денков как обсъждаме с министъра. Всички шефове на парламентарни групи говорим с всички министри„, посочи той.


Той бе категоричен, че в тази ситуация е много лесно да се коментира и прикани министър-председателя да излезе от кабинета си, за да види какво става на улицата. Пеевски каза още, че в тази ситуация министърът на вътрешните работи не може да излиза с никаква позиция.

Има си проверяващи органи в рамките на Инспектората на МВР. Ако има някой с прекомерно насилие и го установят – има си закони, има си наказания„, добави Пеевски.

Относно коментарите на министър-председателя Николай Денков за срещите между лидерите на парламентарни групи с министри, Пеевски каза:

Аз се изненадвам на коментарите на Денков, как общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него. Аз не мога да разбера това „Радино вълнение“ в премиера, разбира се, всички лидери на партии и шефове на парламентарни групи общуват с всички министри„.

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие, коментира председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, пише БНР

КритичноБГ припомня, че днес министър-председателят Денков постави и ултиматум: „Ако министърът (на вътрешните работи Калин Стоянов) не припознае това като (полицейско) насилие, което заслужава сериозна санкция, включително изясняване защо това се случва периодично в полицията, как го премахваме, ще си подам оставката


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар