Пекинската патица НАГЛО: Депутатите от БСП ще получават заплати. Искат или не искат!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите от БСП ще продължат да получават заплатите си, а председателят на Народното събрание няма право да променя правилника еднолично, за да въвежда различни от гласуваните правила, пише ПИГ.

Това става ясно от писмо на шефа на парламента Цвета Караянчева до лидерката на БСП Корнелия Нинова, с което тя отговаря на вчерашните й твърдения, че кръшкачите от БСП няма да получават заплати и няма да ползват коли на парламента.

„Възнагражденията на народните представители са законно дължими и ще бъдат начисляване при спазване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, се казва в писмото на Караянчева.

Според този правилни, депутат, който не ходи на работа без уважителна причина, получава 1/3 от брутната си заплата, независимо какви намерения заявява.

Караянчева обяснява на Нинова, че няма как тези пари да не бъдат изплащани на депутатите, които кръшкат, защото правилникът е предвидил друго.

Шефката на парламента също така подчертава, че разходите за коли и командировъчни се изплащат само при представянето на документи и в никакъв случай по друг начин.

И подчертава, че тя няма никаква възможност да променя правилника на Народното събрание, както твърдеше вчера Нинова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар