Пекинската Патица: Притеснявам се Радев да не доведе на Шипка хората от паметника на Левски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разделението, за което президентът работи в продължение на три години, при паметника на Васил Левски в София обра своите плодове.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ, една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала. “Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук”, каза още Караянчева.

“Не беше уместно да се прави това шествие в този ден – това разделение…едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов”, заяви пред БНТ председателката на Народното събрание.

“Вижте – снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите”, коментира Караянчева.

ПРед БНТ тя заяви още, че управляващото мнозинство е стабилно. “Държавата се развива – ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата – от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може”, каза Цвета Караянчева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар