Пекин блокира десетки акаунти на фенклубове на корейски поп звезди

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайските власти обявиха нова цел в кампанията за овладяване на крайностите в развлекателната индустрия – Кей-попа, предаде ДПА.

Платформата за кратки съобщение Уейбо (Weibo) блокира 21 акаунта на фенклубове на различни корейски попзвезди, включително хитовата момчешка банда Би Ти Ес (BTS).


Пекин забрани женствени мъже по телевизията и спусна завесите пред знаменитостите

Правителството иска „да охлади това, което възприема като индустрия, излязла от контрол“, написа близкият до управляващата комунистическа партия в. „Глоубъл таймс“.

Акаунтите са заподозрени в промотиране на „ирационално“ съдържание, което подкрепя поп идоли, отбелязва изданието, цитирайки платформата. Акаунти в Уейбо в миналото са мобилизирали фенове да купуват нови албуми, да гласуват в музикални шоу програми или за набиране на средства.

Блокирането на радващите се на огромна популярност акаунти следва инструкция на Китайската служба за радио и телевизия от края на август да се спре използването на масови кампании за набиране на средства. В резултат, фен сайтовете вече нямат право да искат пари от потребителите. За подобни инициативи в бъдеще те ще трябва да бъдат оправомощени от съответната група или изпълнител, които тогава също ще бъдат юридически отговорни за кампанията по набиране на средства.

Мярката е част от по-широка инициатива на Пекин срещу комерсиализацията и ексцесиите в китайския шоу бизнес след няколко скандала, разтърсили бранша.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар