Пентагонът бие тревога: Екстремисти вербуват военни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екстремистки групи в САЩ представляват сериозна заплаха за въоръжените сили, като се опитват да вербуват военни за свои членове и в някои случаи се присъединяват към армията с цел да придобият боен опит, се казва в публикуван снощи доклад на Пентагона, цитиран от Асошиейтед прес.

Докладът е бил подготвен миналата година по искане на Конгреса. В него не се прави оценка дали проблемът с екстремизма във въоръжените сили става по-тежък, но се съобщава за редица случаи на военни на служба, свързани с екстремисти.

Броят на бившите и действащи членове на въоръжените сили на САЩ, които се придържат към идеология за върховенство на бялата раса, е неизвестен.

Този проблем привлече общественото внимание след бунта срещу Капитолия на 6 януари, в който участваха непропорционално висок брой ветерани от въоръжените сили и някои действащи военнослужещи. Сега новият министър на отбраната ген. о.р. Лойд Остин трябва да определи мащабите на проблема и да намери начин за решаването му, отбелязва АП.

Междувременно директорът на ФБР Крис Рей обвини във вътрешен тероризъм извършителите на нападението над Капитолия и обеща да им потърси отговорност, предаде Ройтерс. Тази обсада беше престъпно поведение и ние във ФБР разглеждаме това като вътрешен тероризъм, добави Рей в първите показания, които даде в Конгреса след нападението.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар