Пентагонът: Не спирайте огъня, Хамас може да се прегрупира

Пентагонът: Не спирайте огъня, Хамас може да се прегрупира

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

В четвъртък Пентагонът заяви, че не одобрява прекратяването на огъня в конфликта между Израел и палестинската групировка Хамас. „Не подкрепяме прекратяването на огъня, тъй като то това ще дава време на Хамас да се прегрупира, което би изложило на опасност израелските граждани и други лица“, заяви говорителят Пат Райдър на брифинг за пресата във Вашингтон.

„Чух обаче, че президентът казва, че правителството на САЩ подкрепя хуманитарните паузи, за да може да влезе хуманитарна помощ, да се измъкнат заложниците, както и други граждани“, каза говорителят.

Пат Райдър отбеляза, че обсъжданията на министъра на отбраната Лойд Остин с неговите колеги включват осигуряване на хуманитарна помощ за палестинските граждани в Газа, независимо дали става дума за вода, гориво или медицинска помощ. „Това е нещо, върху което продължаваме да наблягаме редовно“, добави той.

В сряда президентът Джо Байдън подкрепи идеята за хуманитарна „пауза“ в Газа – концепция, която не отговаря на нарастващия хор от призиви за пълно прекратяване на огъня, за да се спрат военните действия на фона на нарастващия брой жертви в затворения палестински анклав.

Според представители на САЩ прекратяването на огъня ще бъде от полза единствено за Хамас, който се бори срещу израелските военни в Ивицата Газа.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар