Война

Пентагонът се оплака, че Русия ще победи, а тази зима може да е последна за Украйна!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-ръководителят на Пентагона Колин Кал е предупредил, че Русия се опитва да изчерпи запасите на противовъздушната отбрана на Украйна, като увеличава броя на ракетните удари.

Той е казал това в разговор с журналисти, съобщава Sky New.

Кал е обяснил, че Русия се стреми да доминира в небето над страната, като принуждава Украйна да използва така необходимите ѝ боеприпаси.

Той е добавил, обаче, че САЩ са решени да предоставят на украинците оборудването, от което се нуждаят, за да поддържат отбраната си. Но…не могат да гарантират, че това оборудване ще достигне до фронта. По простата причина, че руските ракетни удари стават все по-интензивни и все повече насочени срещу оръжието, което Западът изпраща на Украйна.

 

„Знаем каква е руската теория за победа и се опитваме да попречим на нейното осъществяване, като се уверим, че украинците получават това, от което се нуждаят, за да поддържат своята противовъздушна отбрана. Въпросът е, че това оръжие и боеприпаси, които все пак достигнат до фронта, няма да бъдат достатъчни.“, каза той.

В същото време, ръководителят на Пентагона Лойд Остин е заявил, че Русия разполага с впечатляващо въоръжение и огромна армия, а предстоящата зима ще бъде изключително трудна за Украйна.

Това той е заявил това по време на речта си на годишния форум за сигурност в Халифакс, съобщават световните издания.

 

„Руснаците разполагат с огромна армия и впечатляващо въоръжение“, подчертава Остин.

Според министъра на отбраната на САЩ, Русия все още не е надделяла в конфликта в Украйна, защото не иска да причинява много жертви сред цивилното население..

Остин подчертава, че „за в бъдеще може да има трудности, тъй като Украйна е изправена пред сурова зима“, и припомни, че Вашингтон и партньорите му възнамеряват да продължат да помагат на Киев, доколкото това не е в разрез с безопасността на САЩ и Запада.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар