Кирил Петков

Перверзията да ревеш за Германия, че остава за 10 дни без руски газ, и да ръкопляскаш на Киро за цинизма да обрече България на студ и тъмнина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Национална телевизия съобщи тази вечер с тревога как Германия и цяла Европа са в ужас, че сутринта е спрян руският газ през тръбопровода Северен поток -1. Ама какво щели да правят бизнесите и хората, как щели да се справят правителствата. Вой до небето!

А всъщност спирането на газа е рутинно, защото Северен поток -1 излиза в 10 -дневна профилактика.

Изключително циничен ми изглежда този рев, след като на нас ни спряха съвсем не рутинно и не за 10 дена газа. Но тогава нямаше вой. Имаше аплодисменти за „героизма“ на Киро, че завъртял една плесница на Русия. Ще видят те сега как ще се справим и без тях – от сутрин до вечер и от вечер до сутрин тръбят услужливите медии.

Завайкали се за Германия, защото е страната с най-силна икономика в Европа. Реват за неродения Петко – ами ако Русия не пусне повече газа, какво ще стане? Щяло да има удар на стойност 193 милиарда евро през втората половина на годината и риск за 5,6 милиона работни места.
Мислите ли, господа, за ударите върху нас, за безработицата, за бедността, за студа, за глада, които идват след спирането на газа?! Явно не.

Колко по-лесно е да се реве на чужд гроб – в случая на чужд гръб. Хем се издигаш в собствените си очи като борец за „правда и за свобода“, хем се правиш на смел пред когото трябва.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар