Министър-председателят Кирил Петков - първи събеседник на Мария Цънцарова

Пернишката прокуратура: Няма образувано досъдебно производство срещу Мария Цънцарова

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма оброзувано досъдебно производство срещу водещата и репотер в bTV Мария Цънцарова, заяви прокуратурата в Перник след медийни запитвания и публикации, базиращи се на изявление на Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ).

АЕЖ сигнализира за властови натиск и досъдебно производство срещу Мария Цънцарова

„Във връзка с многобройни медийни запитвания Окръжна прокуратура гр. Пазарджик уведомява, че от служители на ГД „БОП“ МВР е извършена проверка за престъпление по чл. 319а ал. 1 от НК. Резултатите от същата са постъпили в ОП -Пазарджик, с мнение за образуване на досъдебно производство. С постановление от 14.07.2022 г. на ОП-Пазарджик е било образувано досъдебно производство за това, че в периода от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр.Велинград неправомерно е осъществен достъп до информационна система – Национална здравна информационна система, като е получена информация относно лични здравни данни на физически лица, касаещи ваксинационния им статус и случаят не е маловажен – престъпление по чл.319а ал.1 от НК.Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова е образувано досъдебно производство. Предмет на досъдебното производство са фактите и обстоятелствата, относими към предмета на престъплението. По досъдебното производство не е повдигнато обвинение, като на настоящия етап се събират писмени доказателства и се извършват разпити на лица в качеството на свидетели“, обявиха оттам днес.


На 16 септември АЕЖ сигнализира за натиск върху Цънцарова. В своя позиция оттам заявявиха, че тя е привиквана от органите на реда с цел да разкрие източниците си на информация по материала й за ваксинираните депутати на партия „Възраждане“. „АЕЖ научи, че по случая вече има образувано досъдебно производство, т.е. в офанзивата се е включила и прокуратурата. Последното е особено притеснително предвид публичните признания на представител на ръководството на държавното обвинение, че внася законопроекти чрез депутати от „Възраждане““, обявиха тогава те.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар