Песков отрече Русия да е ударила катедралата в Одеса

Песков: Америкоцентричният свят приключва

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков прогнозира края на американоцентричния свят и настъпването на период на разнообразие.

„Америкоцентричният свят приключва и започва период на разнообразие, включително в международните икономически отношения“, каза Песков пред журналисти, съобщават руски медии.

„Съединените щати са най-голямата икономика, но не единствената, и световната икономика не се ограничава само до икономиката на САЩ“, коментира Песков. Той обърна внимание на факта, че „има икономика, която наваксва по петите на Съединените щати – това е Китай, има растящи икономики, които имат свои собствени нужди от енергийни ресурси и енергийни ресурси“.

„Ето защо светът е много по-разнообразен от Съединените щати“, подчерта Песков.

“Москва е уверена, че антируските санкции на САЩ ще продължат дълго време и изгражда своята политика въз основа на това. Не се съмняваме, че тези санкции ще продължат много години. И ние изхождаме от това, изграждайки нашата линия“, подчерта песков.

Песков каза, че все още не е видял изявлението на помощник държавния секретар на САЩ по енергетиката Джефри Паят пред Financial Times, че Вашингтон възнамерява да направи всичко възможно, за да гарантира, че приходите на Русия от петрол и газ ще бъдат намалени наполовина до края на десетилетието. Според него санкциите срещу Руската федерация трябва „да се спазват през следващите години“. Песков отбеляза още, че Москва е знаела, че санкциите на САЩ ще продължат дълго време „и без изявление от уважавания представител“.

„Ние също не се съмняваме, че Съединените щати ще продължат да се опитват да оказват натиск върху Русия, включително оказване на натиск върху цялата система на международни търговско-икономически отношения, като по същество ще разрушат съществуващия формат на тези отношения, защото те са нищо повече от незаконни опити за натиск върху руската икономика“, каза Песков.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар