Песков

Песков: В момента няма условия за преговори с Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преговорите между Москва и Киев вече са невъзможни, тъй като за тях няма условия нито де факто, нито де юре. Това каза пред журналисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Няма условия за тези преговори в момента нито де факто, нито де юре“, допълни още Песков.

„Чуваме изявления от Киев, знаем правната обосновка за невъзможността за преговори от страна на украинския режим, така че де факто може да се признае едно: няма условия за такива преговори“, каза Песков.

„Що се отнася до призива за частична мобилизация, този процес е завършен. И тук предлагам да се съсредоточим върху думите и изявленията на президента на Русия. Но указът предвижда и други функции, необходими на Министерството на отбраната“, коментира Песков.

Според него „наборът в рамките на частичната мобилизация се е извършвал до достигане на установената численост, необходима за изпълнение на поставените задачи от въоръжените сили, това е постигнато, във връзка с което наборът на граждани в рамките рамката на частичната мобилизация беше спряна, завършена“.

„Въпреки това, продължи Песков, „в допълнение към набора на гражданите за военна служба, частичната мобилизация включва и други мерки, необходими за осигуряване на задачите на въоръжените сили – това е свързано с изпълнението на задълженията на военнослужещите“ и т.н. „В тази част тя продължава да работи“, заяви Песков.

„Това се отнася и за този затворен пункт и т.н.“, каза прессекретарят на президента.

По-рано депутат от регионалното събрание на Псков Артур Гайдук се обърна към администрацията на президента на Руската федерация и след това публикува отговор, в който по-специално се посочва, че указът за частична мобилизация продължава, но на 28 октомври 2022 г. уведомлението и повикване на граждани от запаса се извършват и военни части се комплектуват само с доброволци.

На 28 октомври 2022 г. министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу докладва на президента за приключването на частичната мобилизация. По думите на Шойгу 300 хиляди души са били призовани, не се предвиждат допълнителни задачи като част от частичната мобилизация.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар