Песков: Европейските пишман политици действат абсурдно, като отказват ремонт на инсталациите за „Северен поток“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейските пишман политици действат абсурдно, като отказват ремонт на инсталациите за „Северен поток“. Щом европейците съвсем абсурдно вземат решение да се откажат от сервизното обслужване на своето оборудване, по-точно на оборудването, което е собственост на „Газпром“, вината е на онези политици, които са взели решението за санкции“. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков изтъкна, че тези политици „карат сега своите граждани да умират от инсулти, щом видят сметките за електроенергия. „А сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече“, прогнозира той.

„Руският концерн „Газпром“ извършва профилактични работи на газопровода „Северен поток“ тогава, когато е предвидено по правилник, тъй като следи за сигурността на доставките, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков говори днес пред телевизиите „Росия 1“ и „Росия 24“. Той бе запитан защо на „Северен поток“ не се прави профилактика възможно най-често с оглед оръжейните доставки от Европа за Украйна, пояснява агенцията.

„Газпром“ десетилетия наред печелеше реноме като надежден гарант на енергийната сигурност, надежден доставчик. И ние сме убедени, че „Газпром“ не е направил нито една стъпка, която да разклати това реноме“, подчерта Песков.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар