Песков за мобилизацията: 300 000 души, но не наведнъж

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Закритият седми параграф от указа за частична мобилизация съдържа информация за призовката на до 300 000 души, за което вече говори министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация пред журналисти, съобщават руски медии.

„Наистина седмият параграф е за служебно ползване, така че не мога да го разкрия“, отговори Песков на въпрос относно съдържанието на този параграф.

В отговор на искането на други журналисти да разкрие поне темата или причината за “закриването”, той добави: “Не мога да обясня. Единственото, което мога да кажа, е, че Сергей Кужугетович Шойгу каза в своето интервю: 300 000 души. Тук става дума за до 300 000 души.”

„Но също, както обясни министърът на отбраната, не наведнъж“, уточни Песков.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков препоръча на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел да обърне внимание на престъпленията на киевския режим в Донбас, извършени от 2014 г. насам, а след това да говори за провеждане на трибунал за военни престъпници. Така той коментира инициативата на европейския политик, който се обяви за създаване на независим трибунал, който да “потърси отговорност” на руснаците за действията им в Украйна.

„Като цяло бихме искали да препоръчаме на европейските дипломати да обърнат внимание от 2014 г. на престъпленията на украинския режим, които могат и трябва да станат претекст за същия трибунал, за който говорят европейците“, заяви Песков.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар