Песков: Кремъл подписва договори с ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожието утре

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Утре в Кремъл ще бъдат подписани договори за присъединяване на нови територии към Руската федерация, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Подписването на ще се състои утре в 15:00 ч. в Георгиевската зала на Кремъл. Путин ще произнесе дълга реч“, каза той.Според него речта на руския президент няма да бъде обръщение към Федералното събрание, което ще се състои по-късно.


Песков добави, че президентът ще разговаря с ръководителите на самопровъзгласилата се ЛНР и с назначените от Русия ръководители на Херсонска и Запорожка област „в рамките на церемонията“.

На 27 септември в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и в два окупирани региона на Украйна приключиха „референдуми“ за присъединяване към Русия.

Както съобщават руските медии с четирите региона ще бъдат сключени международни договори, които руският президент ще внесе за ратификация във Федералното събрание заедно със законопроекти за приемането на нови субекти.

„Има ясна последователност от действия в рамките на конституционната процедура за приемане на нови субекти“, обясни по-рано сенаторът Андрей Клишас. Той припомни, че в случай на анексиране на присъединени територии член 65 от руската конституция трябва да бъде променен. Промените трябва да бъдат гласувани от Съвета на федерацията, след което се одобряват от президента с указ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар