Песков: На Европа ѝ предстои да осъзнае щетите от аварията на „Северен поток“

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аварията в „Северен поток“ нанесе щети на енергийната сигурност, Европа ще трябва да осъзнае това, каза Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин, в кулоарите на срещата на върха на Конференцията за взаимодействие и мерки за изграждане на доверие в Азия ( CICA), проведено в Астана в четвъртък, съобщава ТАСС.

„Извеждането от експлоатация на структурата на „Северен поток“, с изключение на една останала здрава линия от втория „Северен поток“, разбира се, нанесе щети на общия потенциал за енергийна сигурност. И европейците тепърва трябва да разберат това“, каза говорителят на Кремъл в коментар за „Първи канал“.

Според него остава въпросът дали глобалната инфраструктура ще може да компенсира намаляващите обеми на руски газ и ако да, на какви цени, дали те ще позволят на европейската икономика да остане конкурентоспособна. „И имайте предвид, това са цените предимно на американския втечнен газ“, отбеляза говорителят на Кремъл. „Затова има много въпроси, на които в момента няма отговор“, заключи Дмитрий Песков.

 Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар