Песков: Украйна отказа преговори, възобновяваме операцията

Песков обясни думите на Путин, че в Украйна още нищо не е започнало сериозно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия е използвала само малка част от своя потенциал в „специалната си военна операция“ в Украйна. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Ройтерс“.

Вчера руският президент Владимир Путин обяви, че Русия едва е започнала в Украйна, и предизвика Запада да се опита да я победи на бойното поле. Същевременно обаче той подчерта, че Москва все още е отворена за идеята за мирни преговори.

Потенциалът на Русия е толкова голям, че само малка част от него се използва в специалната операция, изтъкна днес Песков.

Говорителят на Кремъл допълни и че Русия може да бъде гарант за енергийната сигурност в Европа, което по негови думи ще доведе до намаляване на цените на тези стоки за гражданите на Европейския съюз.

Той посочи, че Русия би увеличила доставките на газ за Европа, ако бъде върната турбина за газопровода „Северен поток 1“, която в момента е в Канада.

Вчера стана ясно, че Украйна се противопоставя на Канада да върне турбината на руския газов гигант „Газпром“ с аргумента, че това ще наруши санкциите, наложени на Москва заради инвазията.

Песков отхвърли твърденията, че Москва използва газа като политическо оръжие на фона на конфликта в Украйна, подчертавайки, че страната му „последователно изпълнява всички свои задължения“.

По негови думи планираното за този месец спиране за поддръжка на „Северен поток 1“ е редовно и никой не „измисля“ никакви ремонти.

Песков коментира и убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе, определяйки го като „патриот“, който е имал „добри отношения“ с Москва. Той добави, че руският президент ще изпрати телеграма до правителството в Токио, за да изрази своите съболезнования.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар