Песков

Песков: Очевидно е нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна е очевидно, Руската федерация го отчита, но това няма да промени хода на събитията. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Що се отнася до потенциалното продължаващо нарастване на степента на ангажираност на колективния Запад в този конфликт в Украйна, очевидно е, че има растеж. Ние вземаме това предвид. Още веднъж повтарям: това няма да помогне за промяна на ход на събитията“, подчерта Песков.

„Знаем, че Порошенко, Меркел и Оланд, те потвърдиха, че за тях, а това означава и за Украйна, за Франция и Германия, споразуменията от Минск не бяха нищо повече от параван, с който те прикриваха намеренията си да подготвят Украйна за решаване на проблема, проблемът на Донбас със сила. Това още веднъж подчертава, че Путин направи всичко абсолютно правилно, като реши да започне специалната военна операция, за да спаси хората, които живеят в Донбас”, каза още Песков.

Той отговори отрицателно на въпроса на един от журналистите дали вариантът за руска военна помощ на Донбас е бил разглеждан през осемте години преди началото на специалната военна операция.

„Не, този въпрос не беше обсъждан. Разбира се, ние внимателно наблюдавахме какво се случва в Украйна и видяхме продължаващата милитаризация на Украйна, видяхме подготовката на Украйна да се опита да реши проблема в Донбас със сила, което, естествено, ще унищожи в този момент съществуването на Минските споразумения, които вече са потънали в забвение“, добави Песков.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар