Песков: При липса на доставки по „Северен поток“ САЩ ще могат да продават своя втечнен природен газ по-скъпо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тъй като руският газопровод „Северен поток“ не функционира, Съединените щати получават възможността да продават повече от своя втечнен природен газ на висока цена. Това каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в понеделник, отговаряйки на въпроса кого е имал предвид руският президент Владимир Путин, когато обвини англосаксонците в саботаж по „Северен поток“, съобщават руски медии.

„Има определени страни или страна, която при липсата на функциониране на тези газопроводи получава възможност да продава повече от своя втечнен газ на по-висока цена. Тази страна е добре известна – това са Съединените американски щати, “, каза говорителят на Кремъл.

„Има и държави, които имат военно-технически възможности да извършват такива диверсии“, добави той, като подчерта, че списъкът на тези държави е добре известен на специалистите.

В същото време говорителят на Кремъл коментира, че има страни, които изобщо не са заинтересовани от спирането на работата на тези газопроводи.

„Това са европейски страни, които са лишени от всякакъв резервен маршрут за доставка на газ, който е толкова необходим за икономиката. Има страни, продаващи този газ, които губят възможността да продават значителни количества газ, като Русия“, заяви още Песков.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар