Песков

Песков: Цялата военна инфраструктура и сателитите на НАТО работят срещу Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия вижда, че цялата военна инфраструктура на НАТО, включително сателитите, работи денонощно срещу Руската федерация в интерес на Украйна. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Виждаме как цялата военна инфраструктура на НАТО работи срещу Руската федерация, виждаме как цялата разузнавателна инфраструктура на НАТО, включително разузнавателни самолети, сателитни групировки, работят 24/7 в интерес на Украйна“, каза още Песков.

Според Песков подобни действия създават “много специални, враждебни” условия за Русия, които Москва не може да пренебрегне.

„Съединените щати, говорейки за евентуална доставка на ракети с по-голям обсег на Украйна, ескалират напрежението и засилват ескалацията, но всичко това няма да промени хода на специалната военна операция: тя ще бъде продължена“, заяви Песков.

“Да, това е пряк път към ескалиране на напрежението, повишаване на нивото на ескалация, виждаме това. Това изисква допълнителни усилия от нас. Но още веднъж: това няма да промени хода на събитията. Специалната военна операция ще продължи”, подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че основната цел за Русия сега е да продължи специалната военна операция и най-важното „да изпълни задачите, които бяха поставени от държавния глава“.

В отговор на въпрос дали Москва обмисля възможността за преговори не с Киев, а с Вашингтон на най-високо ниво на фона на ситуацията в Украйна, Песков каза: „Засега няма планове за преговори между Путин и Байдън .”

„Ройтерс“ съобщи във вторник, цитирайки двама неназовани американски официални лица, че Съединените щати се готвят да предоставят на Украйна пакет от военна помощ на стойност 2,2 милиарда долара, който се очаква да включва за първи път ракети с по-голям обсег.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар