Петев си тръгнал заради 14-те гола в Япония

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият национален селекционер и настоящ треньор на Динамо Загреб Ивайло Петев се върна към случилото се през изминаващата година и раздялата си с мъжкия представителен състав на България.

„Динамична година изпращаме. През март имахме два приятелски мача, в които се справихме отлично, след което дойде едно много слабо представяне в Япония. Дойде квалификацията с Люксембург. След нея до голяма степен бе разковничето за това какво ще се случи с моето бъдеще впоследствие. Въпреки, че победихме аз реших, че трябва да започна с нещо друго, да поема клубен отбор. Все пак аз съм на такава възраст, че трябва да се развивам още. Решението е лично мое и не съжалявам за него“, коментира за Гонг Ивайло Петев и продължи:

„Последваха изключително напрегнати три месеца. Отиваш на ново място, в отбор, който не се нуждае от представяне, отбор, в който имаше сътресения. Със старанието на всички успяхме да закрепим положението. Убеден съм, че в зимната подготовка ще направим всичко възможно Динамо да е шампион.“

„Парите никога не са стояли на дневен ред и не са били водещо. Негативизмът се натрупваше от мач на мач, и то всичко беше целенасочено. Това до голяма степен бе причината да напусна. Винаги съм имал подкрепата на президента на футболния съюз, за което съм му благодарен. Но това е мое решение“, сподели още Ивайло Петев и добави:

„Наясно сме всички с нивото на нашето първенство и какви поколения имаме. В този момент сметнах, че е по-добре да приема нещо ново. Националният отбор за една държава е най-високо ниво. Трябва да има по-голямо уважение към националния треньор и националните състезатели.“ „Лошото е, че целенасочено се атакува по някакъв начин, за да се развали атмосферата в националния тим, поради някои лични интереси. Това не води към нищо добре. Ще минават години и трудно ще се класираме на голям форум. Аз очаквах малко по-различни неща, по-позитивни. Малко по по-различен начин да се случват нещата. Националният отбор да има някаква стойност, но това е. Мога само да пожелая успех на националния отбор. Дали съм бил обиден или не, това няма значение“, каза още бившият ни национален треньор.

„Чак натиск не е имало. Натиск – той е бил чрез медии. Но аз съм работил в интерес на националния тим, избирал съм играчи, които съм сметнал, че ще са полезни. Не съжалявам за нищо. Ако бих се върнал, сигурно щях по същия начин да действам. Може би съм направил и грешки, но съм правил всичко в интерес на националния тим. Не съм се съобразявал с абсолютно никой“, коментира Петев и продължи:

„Не съм имал конфликт с никой. Валери най-малко има право да коментира каквото и да било. А Занев се представи много лошо в контролата в Турция и по тази причина съм сметнал да не го викам. Вие сте наясно, че който остане резерва, е недоволен. Това са нормални реакции. Всеки иска да играе и да е в отбора. Когато ти дадат шанс, трябва да го бъде оползотвориш по най-добрия начин.“

Попитан дали е бил саботиран от клубове в България, Ивайло Петев отговори: „Всичко е в историята, всичко е минало. Ние трябва да живеем за утре. Миналото остава само статистика. Атмосферата в националния винаги е била добра, имахме уважение един към друг. Не съм съгласен с изказванията на г-н Стефанов. Това си е негово право. Ако трябва да се върна назад, още имам една горчилка. Ако кажа, че не е имало обаждания, ще излъжа. През приятели, през един, през друг, но тези работи при мен трудно минават. Дори син да ми е, ако не е това, което трябва да бъде – съжалявам.“

Източник: Sporta.bg

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар