Петкова: Членството на България в АЯЕ доказва високото ниво на ядрената ни енергетика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приемането на България като равноправен член на Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е много сериозна крачка напред към развитието на ядрената енергетика в страната ни. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на официалната церемония по случай присъединяването на България към АЯЕ на ОИСР, която се проведе онлайн.

Министър Петкова отбеляза, че това е и безспорно доказателство за нивото, на което се намира българската ядрена енергетика, прилагайки най-високите доказателства за сигурност и безопасност. По думите й ядрената енергетиката има особено голямо значение, защото тя е основен гарант за нашата енергийна сигурност. Постигането на европейските цели за климатична неутралност до 2050 г. на ниво Европейски съюз за България са невъзможни без използването на ядрена енергия.

“България е готова да даде своя принос и опит в областта на ядрената енергия”, е заявила Теменужка Петкова.

В рамките на церемонията приветствия по случай членството на България в АЯЕ направиха генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия и генералният директор на Агенцията Уилям Магууд.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар