Петков: Желязков изпълняваше повелята на Пеевски и Борисов, отправихме им ясно съобщение

Петков: Желязков изпълняваше повелята на Пеевски и Борисов, отправихме им ясно съобщение

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, беше срещу председателя на Народната събрание Росен Желязков, който наруши системно неведнъж правилата на това Народно събрание. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Парламентът освободи председателя на Народното събрание Росен Желязков по-рано днес. Решението беше подкрепено от 129 народни представители от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ), “БСП за България”, “Възраждане” и “Има такъв народ”, “против” гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според Кирил Петков Росен Желязков е нарушавал правилата, когато е изпълнявал повелята на Делян Пеевски и на Бойко Борисов. Те неведнъж му подвикваха от първия ред, каза Кирил Петков.

“Това, което искаме да кажем чисто политически, е много ясно съобщение – господин Пеевски и господин Борисов не притежават тази държава. Ако иска ГЕРБ да има евроатлантическа посока, ще трябва да се отърват от зависимостта си от господин Пеевски. Правилата и институциите, които трябва да работят в държавата, не трябва да бъдат подвластни на нито един човек. Сигурен съм, че в случая Росен Желязков, ако действаше по собствена воля, тези нарушения, които днес прочетохме от трибуната, нямаше да бъдат изпълнени”, посочи Петков.

Затова е много важно да се каже, че България ще бъде законова държава, институционална държава, никой няма да е над закона. Ако ГЕРБ продължават да бъдат подвластни на господин Пеевски, резултатите ще бъдат като днешния, добави той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар