Петков: Започваме силна кампания за реформа на службите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Когато има реформа в службите, няма само по медиите да се говори от едната или друга страна”, категоричен бе съпредседателят на ПП-ДБ.

“Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезиране на нереформирани органи е нищо повече освен общо говорене”, допълни той.

Според Петков институциите в България трябва да имат своята тежест и да вършат своята работа, без значение кой стои начело на тях.

По обвиненията на Пеевски за “много кеш” в президентската институция, Петков каза следното: “Ние от ПП-ДБ продължаваме да твърдим, че нулев толеранс към корупцията трябва да е единственото мото за всички българи”.

“Не искам да влизаме в това говорене. Искам да имаме служби и прокуратура, които работят. За това трябваше вече да имаме смяна в ДАНС, ние го говорим от няколко месеца. Мисля, че дойде време това да се случи”, каза още той.

Попитан дали е притеснен от евентуален политически проект на президента, съпредседателят на ПП-ДБ коментира следното: “Не, не мисля. Единственото, което е ясно, е, че не може по Конституция да имате двойна роля – не може да си и политически лидер, и президент. Трябва да си избереш едно от двете”, заяви Петков.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар