Петков и Василев подават оферти към всички – готови да работят с ГЕРБ и ДПС, поставят им 5 условия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия „Продължаваме промяната“, което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат 5 условия.

 

Условията бяха обявени от двамата в Стара Загора.

„Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци.

Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно.

Третото нещо, което за нас е важно – наистина да тръгне да работи образованието.

И на не последно място – да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща“, заяви Асен Василев.

Споразумението с политическите сили минава и през промяна в Закона за съдебната власт по отношение на прокуратурата.

„Прокуратурата не работи – ние го усетихме. Четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия“, коментира Кирил Петков.

Засега най-близко до изпълнение на тези критерии са „Демократична България“ – от дясно, и „Изправи се БГ! Ние идваме“ – от ляво, стана ясно от думите на Петков и Василев.

 

Споразумение за принципите на следващото управление на промяната, излъчено от мнозинството на почтените в следващия парламент, ще бъде подписано след разговори, каза Мая Манолова от ИБГНИ.

 

Засега от ДБ не са коментирали условията, поставени от „Продължаваме промяната“. Преди дни съпредседателят на ДБ Христо Иванов даде да се разбере, че коалицията иска общо явяване с новата формация на парламентарния вот на 14 ноември. За същото настоя и евродепутата Радан Кънев. Това обаче не се случи.

 

Кирил Петков коментира и казуса с канадското си гражданство. От думите му се разбра, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна.

„В следващите 60 дни имам друга работа, а и не искам това кой да участва в управлението на България да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво означава това – че се отказвам от 1000 долара месечно към пенсията си и от техните социални осигуровки. Така че чакам Конституционният съд да потвърди, че съм прав“, бе категоричен той.

Прави впечатление, че Петков/Василев засега не са подали оферта за разговори само към БСП.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар