Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции.

Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и про-европейско правителство час по-скоро. Имаме нужда от стабилно Народно събрание с дълъг живот”, написа днес във Фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, който изрази подкрепа за обявения за тази вечер протест пред президентството под наслов “България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО!”.Той съобщи още, че се връща ден по-рано от форума GLOBSEC в Братислава.


 

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер изчете междувременно днес от парламентарната трибуна декларация, в която отправи критики към президента Румен Радев след процедурата по връчване на втория мандат, по време на която държавният глава заяви, че мандатът е “дискредитиран”.

“Г-н президент, чл. 1 на Конституцията гласи, че България е република с парламентарно управление. Припомняме ви, че законите на страната трябва да се спазват по буква, но и по дух”, заяви от своя страна днес от парламентарната трибуна депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер, цитиран от БГНЕС.

Даниел Лорер заяви, че редовно правителство е необходимо и призова избирателите на “Продължаваме промяната” и ГЕРБ-СДС да приемат това трудно решение.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар