Кирил Петков

Петков поставя бомба на служебното правителство с втечнения газ. Според „Булгаргаз“ няма свободни места за регазификация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Министерството на икономиката ще предложи сключване на договор за 7 кораба с втечнен газ. Доставката на LNG ще подобри енергийната сигурност на България“. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков в началото на днешното, вероятно последно заседание на това правителство. „Условието за получаване на тези количества е следващия месец служебното правителство и служебното министерство на енергетиката да осигурят необходимата инфраструктура от Гърция и Турция“, уточни Петков.

Той обаче премълча факта, че това на практика е невъзможно. Според последния доклад на „Булгаргаз“ до края на годината няма свободни слотове за съхранение и регазификация на терминала Ревитуса в Гърция. Според експерти същото е положението и в Турция, а терминалите са заети поне за няколко месеца напред.

В предложението до КЕВР за повишаване на цената на газа с 55%, държавната газова компания пише:

По този начин Кирил Петков поставя истинска бомба пред служебното правителство, което ще бъде принудено да купи през посредници и на високи цени договорените от него танкери, но няма да има къде да разтовари, съхрани и дегазифицира втечнения газ.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар