Петков: Правим кабинет за цял мандат, стига сме си играли на избори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аз ще бъда кандидат за премиер от „Продължаваме промяната“, но това ще бъде въпрос на преговори, заяви пред БНТ Кирил Петков. Още утре формацията-победител  стартира разговори с партиите, с които ще търсят работещ кабинет.

Лидерът на ПП бе категоричен, че ще направят правителство за цял мандат. Няма повече да си играем на избори, отсече той.

Най-важният приоритет ни е да спрем корупцията. Тя в момента изяжда огромни ресурси и прави неефетивни системи като здравеопазването и енергетиката, каза лидерът на ПП.  

Без това не може да разрешим проблеми като адекватна здравна помощ, но Ковид кризата ще е най-големите бързи стъпки, с които трябва да се справим, обясни Петков.

Бих се ангажирал да влезем в директна кампания за максимално информаране на хората от ползите от ваксинация. Ще влезем в най-засегнатите болници, обеща той.

Ваксинациите няма да са задължителни, но трябва много усилена и информирана капания и да обясним защо трябва да се ваксинираме, допълни Петков.

Ще призовем симпатизантите на ПП да гласуват за Румен Радев на балотаж. Президетът се доказа  по време на съвместната ни работа – той слага българския  интерес преди всичко. Той е правилният човек за България, увери председателят на печелившата формация.

Не се плащим от врагове, ако до този момент са точили от обществения ресурс, които са се облагодетелствали от обществените поръчки – да, те ще бъдат наши врагове, отсече лидерът на ПП. 

Вярваме, че процентите ни ще се увеличат заради вота от чужбина. Би трябвало да сме доста близо до процентите, които обявихме в самото начало, каза Кирил Петков.

Обяви се за диалог с всички партии извън ГЕРБ и ДПС, за да могат да отворят възможност за работеща коалиция. Като първи партньор посочи „Демократична България“, но и БСП и „Има такъв народ“, с които имат общи цели – да се смени главният прокурор и да се спре корупцията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар