Петков: Предлагаме над 600 млн. да се платят веднага на строителните фирми – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Петков: Предлагаме над 600 млн. да се платят веднага на строителните фирми

стоп кадър, НОВА

Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните фирми след санкция на парламента. За това предложение, отправено към коалиционните партньори, съобщи премиерът Кирил Петков.„Останалите 50% да минават през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно”, уточни министър-председателят.


„Санирането на договорите” за първите 50% е предложено на коалиционните партньори да мине в четвъртък, под условие, че вторите 50% минават през парламентарен отчет и експертна комисия, подчерта Петков. 

Премиерът коментира кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. „Когато има конфликт за номинации, много по-добре е тази номинация да бъде отдръпната, да се седне, да се говори и да се избере човек зад когото застава цялата коалиция. В момента Каримански има подкрепата на един от четирите. Това не е правилният начин да се взимат решения за толкова важни постове”, заяви той.

За Северна Македония Петков беше категоричен, че няма да се направи нищо без санкция на парламента. „Това, което ще се случи по тази тема, ще бъде само и единствено, след като парламентът реши каквато и да е стъпка. По никакъв начин правителството няма да действа самостоятелно”, уточни министър-председателят.  

 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар