Петков: Промяната идва през връщането на чувството за справедливост и премахването на страха – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Промяната се случва през премахването на страха у българските граждани. Това заяви Кирил Петков в декларация на ПП-ДБ от трибуната на парламента.

“Променихме Конституцията, с което положихме основите за реална независима съдебна власт. Промяната се случва може би по-бавно, отколкото ни се иска, но се случва. Промяната се случва през премахване на страха на българските граждани. Аз мисля, че няма българин, който още да го е страх, че без руски газ ще умре от студ през зимата. Мисля, че страха от един всемогъщ, безконтролен главен прокурор също остана в миналото. Мисля, че страха от неправомерно или незаконно използване на институции също вече го няма. За 2024 година тази промяна трябва да продължи”, коментира Петков.

Той очерта и успехите, които управляващото мнозинство през 2023 година. Сред тях са финансиране на проекти, които да подобрят живота на жителите на всички общини в страната, стабилни финанси и бюджетен дефицит под 3%.

“Прогнозният бюджетен дефицит за 2024 г. е много по-малък от 3%, това ще ни даде шанс да влезем в Еврозоната през 2025 година. Главният прокурор вече е контролиран, основите за съдебната реформа са положени”, заяви Петков.

Сред успехите, които Петков очерта, са още отчетността на главния прокурор и политически неутрална антикорупционна комисия.

“Успяхме да влезем в Шенген. За първи път от влизането ни в ЕС по летищата българите няма да се чувстват като втора категория хора”, заяви още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той допълни, че службите за сигурност е време да бъдат реформирани.

“През 2024 ще държим приетите закони да се изпълнят. Нашата задача е да започнем да връщаме на хората чувството за справедливост. Да спрем да използваме езика на омразата”, заключи Петков. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар