Петков: Радостин Василев е записвал политици от ПП и ДБ по поръчка на службите за провал на кабинета

Петков: Радостин Василев е записвал политици от ПП и ДБ по поръчка на службите за провал на кабинета

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разкритие за провал на кабинета чрез активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев направи лидерът на ПП Кирил Петков пред медиите тази вечер.

Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез “емоционално нестабилния” депутат Радостин Василев, заключи той. Василев е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да извади “сглобка” от 4-минутен запис, съставен от извадени от контекста реплики, заяви Петков.“Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство”, каза Петков.


Записвани са срещи в парламента, разговори на хора от ПП и ДБ, както в партийните офиси, така и по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента, изреди Кирил Петков. Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства, тези действия са работа на службите и “дълбоката държава” с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство, заяви съпредседателят на ПП.

Кирил Петков заяви, че има части от разговори и фрази, които са сглобени от Василев в 4-минутен запис тенденциозно и извадени от контекста, който той се готви да пусне утре пред медиите.

“Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекста. Целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация. Компилация от отделни думи. Това са част от записите, които ще се опитва да пуска в утрешния ден с идеята да вкара тази манипулация. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение”, обясни Кирил Петков.

И цитира някои от фразите, които медиите ще чуят в петък от записа.

“Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изберем Борисов, той е наш приятел”, прочете някои от тях Кирил Петков.

“Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководство. Прокуратурата също знае, че може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло “време разделно”. Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и ще остане една превзета държава”, категоричен беше Петков.

“Налице е активно мероприятие на дълбоката държава”, констатира лидерът на ПП. 

“Василев се е похвалил, че имал лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи – да взриви държавата”, заяви Петков.

По-рано стана ясно, че Радостин Василев се готви да напусне “Продължаваме промяната” и ще излезе с пресконференция в БТА. Именно на нея, по думите на Петков, той се готвел да взриви държавата и възможността да се състави редовно правителство. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар