Петков разговаря с държавния секретар на САЩ за ковид кризата, корупцията и 5G мрежите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. В рамките на разговора американският държавен секретар поздрави Петков за избирането му за министър-председател и за успешното формиране на ново българско правителство, съобщават от пресслужбата на МС на страницата си във Фейсбук.

Блинкен е изразил подкрепата на САЩ за приоритетите на новия кабинет по отношение на справянето с ковид кризата, върховенството на закона и реформите в борбата с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и независимост, изтъквайки общото виждане на двете страни за ползите, които такива инициативи ще донесат на българския народ.

„Държавният секретар Антъни Блинкен изрази благодарността на Съединените щати към България като надежден съюзник и партньор. Блинкен потвърди желанието на САЩ да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на отбраната, сигурността на 5G мрежите, като и по други регионални въпроси“, се казва още в съобщението от МС.


Снимка: AP/БТА

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар