Петков: След изборите няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ-ДПС, записът е и рязан, и лепен

Петков: След изборите няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ-ДПС, записът е и рязан, и лепен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След изборите “Продължаваме промяната – Демократична България” няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-ДПС. Това заяви на брифинг в парламента Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

Той посочи, че алтернативата е или нормална европейска България или правителство на ГЕРБ-ДПС.

Ние такова правителство няма да подкрепим, категоричен беше Петков, цитиран от БТА.

Лидерът на ПП-ДБ коментира, че записите, които са разпространени, са манипулирани.

“В следващите дни предполагам, че ще има мръсна компроматна кампания. Слушахме записа внимателно – той е и рязан, и лепен. Слагат се имена, които въобще не са там. Примерно Пламен – никъде не се казва, че е Пламен Бобоков, няма такова нещо. Има нелогични изречния. Има инсинуации за имена, които ги няма”, отбеляза Петков и продължи:

“Това, което виждаме, е връщането към стария модел на ГЕРБ и ДПС, модел, който се казва “ако мине номерът, всички българи плащат”, заяви Петков и визира случаите с детската болница, увеличението на пенсиите, което стана повод за днешното извънредно заседание на Народното събрание, както и исканото увеличение на цената на тока.

Събираме подписи и още следващата седмица ще направим изслушване на министъра на енергетиката, заяви Петков във връзка с исканото увеличение на цената на електроенергията.

Попитан за преасфалтирания участък, където беше катастрофата с НСО, Петков заяви следното:

“Единственото, за което съм се интересувал след инцидента, е за състоянието на жената и дали може да ѝ се помогне. В крайна сметка нещата с жената се подобряват. Прекарах доста време с хората от болницата и им благодаря. Нямам никакви сведения кой за какво и как асфалтира”.

На въпрос дали ще си даде имунитета след катастрофата Кирил Петков каза, че много съжалява и изказва огромни съболезнования на близките на загиналия мъж. Петков добави, че е седял на задната седалка и е бил участник в конферентен разговор и дори не е следил движението и пътната обстановка.

Днес имаме добра новина – дамата вече е в съзнание и комуникативна, съобщи Петков. Той определи случващото се като “грозна политическа атака”.

Всеки ден се обаждаме, за да сме сигурни, че нещата се подобряват. Слава богу, те се подобряват и това е много хубаво, добави Петков относно състоянието на пострадалата жена.

Председателят на “Демократи за силна България” (ДСБ) и един от лидерите във формацията ПП-ДБ – Атанас Атанасов, попита, кой е този, който подслушва партийната централа на управляваща партия и попита министър-председателят Димитър Главчев, който носи отговорност за работата на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), дали ще възложи на ДАНС извършване на задълбочено разследване по случая. Има конкретни публични факти, че има нерегламентирано подслушване на партийна централа, настоя Атанасов и попита има ли пробив в националната сигурност.

Компроматите как търсим финансиране за кампанията си прикриват нежеланието на управляващите да разследват истински важните случаи, заяви по-рано и Николай Денков в декларация от името на ПП-ДБ от парламентарната трибуна.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар