Петков чака формална покана или протокол от ГЕРБ, досега чувал само вътрешни дискусии

Петков чака формална покана или протокол от ГЕРБ, досега чувал само вътрешни дискусии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Това, което ние очакваме, е формална покана от ГЕРБ или протокол, който да е написан от тях, защото това, което чухме до този момент, са вътрешни дискусии в техни политически събития, които реално не са адресирани към нас” – това заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната” (ПП) Кирил Петков пред журналисти, цитиран на Фйсбук страницата на партията. 

Петков коментира и политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни – реално сто процента са при тях, при нас – нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95% на 5%, заяви Петков.

Реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС, и за част от може би президентски кадри. И ние сме сигурно под 5 процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт, заяви още Петков.

“Ние сме отворени, ето еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим, искаме да сме конструктивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме”, заяви още Кирил Петков.

“Аз съм сигурен в това и пак казвам, ние заставаме зад нашето обещание и нашата визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел”.

Миналата седмица от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) предложиха меморандум по повод предстоящата ротация през март между ПП-ДБ и ГЕРБ. Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел обаче заяви, че няма да сложи подписа си под предлагания документ.

По-рано днес 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар