Пето „Велико народно въстание“ на 16 октомври – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пето „Велико народно въстание“ на 16 октомври

Facebook/Отровното трио

В 95-я ден на антиправителствен протест, гражданите отново са на площада, за да заявяват “Нас не ни е страх” и да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, на цялото правителство, на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори, предаде репортер на БГНЕС.

Макар че протестът тази вечер бе обявен за 19 часа – час по-рано от традиционно насрочвания, около фонтана пред президентството хората започнаха постепенно да се събират.

Преди началото на протеста адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков записаха видеоклип, който споделиха онлайн с призив за присъствие на предстоящото пето Велико Народно въстание, което ще се проведе в 100-я ден от гражданското недоволство – петък, 16 октомври.

Хаджигенов подчерта, че съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от “Мудис” (рейтинговата агенция, която в петък повиши кредитния рейтинг на България до “Ваа1” със стабилна перспектива, а премиерът коментира съобщение по време на поредната си обиколка из Родопския край, седнал на един пън заедно с Кирил Ананиев). В оригиналния текст всяка трета дума е “корупция, Борисов, корупция, Борисов”, заяви адвокатът.

“Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”, каза още Хаджигенов и подчерта, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.

“Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

“Краката на мафията са отрязани, остана малко – зависи от вас. Елате, за да ги пометем”, призова в заключение проф. Минеков. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар