Петро Порошенко: Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана

Петро Порошенко: Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия“, заяви специално пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко по повод решението на България да предостави военна помощ.

Реакцията дойде минути след гласуването в София.„Тази руска агресия е не само срещу Украйна. Това е агресия срещу Европа и света. Това не е само помощ за Украйна, но и инвестиция за вашата българска и европейска сигурност“, каза Петро Порошенко, президент на Украйна от 2014 до 2019 г.


Той се обърна и към противниците на решението за помощ.

„И защо е толкова важно сега да дадете оръжие на Украйна? Защото това е най-прекият път към мира в Европа. В противен случай ще продължим да бъдем изнудвани, чрез агресия, чрез превръщането на енергийните източници в оръжие, чрез доставките на храна, чрез ядрени заплахи, чрез газ, петрол и електричество. В тази ситуация единственият начин да спрем това изнудване са няколко препоръки – не вярвайте на Путин. Сега за тази, много малка част от българския парламент, която все още разчита на него – не се страхувайте от Путин“, добави Порошенко.

В този момент Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана, обясни той.

„И в тази ситуация най-важното за нас са противовъздушна, антидрон системна и бойна авиация“, каза Порошенко.

Петият президент на Украйна изрази надежда, че днешното решение на българския парламент ще бъде подкрепено и от държавния глава.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар