Петър Витанов: Петков и Василев ще събудят десните избиратели – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков и Асен Василев ще направят нов политически субект и от това ще загубят десните партии, защото те ще ангажират техните избиратели. Това обаче няма да е президентски проект. Това заяви пред Нова Петър Витанов – шеф на социалистите в ЕП. 

Той засегна и темата за ваксините. “Няма адекватна здравна политика в България. В някои страни държавните служители са задължени да се ваксинират и глобите са солени, ако това не се случи”, това каза пред Нова Петър Витанов, ръководител на групата на българските социалисти в ЕП.

Той добави, че в Европа в момента се отварят бизнеси, защото там голяма част от хората са ваксинирани, докато у нас това не е така, както и нивата на смъртност са различни у нас и в страните от Западна Европа.

За него партиите трябва да бъдат отговорни по този проблем, защото основна цел трябва да бъде запазване здравето на българските граждани.

“Може и да се говори за нарушаване на човешки права, но те се разпростират само до ненарушаване на правата на другите хора”, категоричен бе евродепутатът.

Според него не бива да се забавя внасянето на Плана за възстановяване, за да може бизнесът и икономиката да си поемат глътка въздух със средствата, които се полагат. 

“Развитите държави си пазят интересите, а ние трябва да направим така, че реализирането на Зелената сделка да не стане за сметка на бедните български граждани”, смята Витанов.

“Бруталното полицейско насилие, което се случи в България, също е част от върховенството на закона и това се вижда от европейските институции. Трябва да се възстановят демократичните традиции в страната ни, които бяха разрушени от правителството на ГЕРБ”, заяви той по отношение на критиките от страна на Европа за проблемите със съдебната система.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар