Петър Стоянович: България се превръща от формален в съдържателен член на ЕС – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Какво е Европа? Забелязвате ли, че и до днес в нашата представа все още има някакви два свята, към които ние отиваме с различни видове превоз, но винаги пресичаме някаква граница, някаква бариера, т.е. връщаме се пак в нашето. Продължаваме някъде дълбоко в себе си да вярваме, че сме друг вид, което е неправилно. Ние отдавна, поне формално, сме членове на Европейския съюз”, сподели проф. Петър Стоянович.

Той обясни, че Европа съдържа различни пластове и разбирания за бъдещето и различно минало, а диалогът не е много правилен.

“Даже в най-развитите страни на Европейски съюз има редица неизговорени и нерешени проблеми вътре в обществото, с външна политика и с перспективи никой не се е задържал на власт.

Всичко е само социална и вътрешна политика, в края на краищата нещата опират до парчето от баницата и когато в традиционно демократични общества като германското например като, холандското продължава да напредва несъгласието с начина, по който това общество върви – това трябва по някакъв начин да алармира големите жени и мъже, които стоят начало на този Съюз.

За жалост аз не виждам реализма да е изместил тази дипломатичност или псевдо дипломатично”, коментира пред БТВ Стоянович.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар