Петър Стоянов: Носталгията по комунизма ни попречи да довършим прехода!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Младите българи напускат, защото не въвеждахме европейските ценности достатъчно твърдо и търсят повече Европа, повече справедливост, по-малко корупция.

Това заяви президентът Петър Стоянов (1997 – 2002 г.) по време на участието си в предаването „Панорама“ по БНТ.

Той коментира редица въпроси, сред които носталгията по отминалия комунистически режим и последните събития във Великобритания.

Стандартът на живот е в пряка връзка от зачитане на законите, борба с корупцията, рушвет. Всички тези явления са в пряка връзка с 45 години живот в лъжа“, вярва той.

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали.

„Разводът“ между Великобритания и ЕС е институционален, а не цивилизационен. Днешните управници на Европа не мислят от „цивилизационна гледна точка“, счита той.

Стоянов направи и паралел между времето около Освобождението ни и настоящата политическа ситуация.

Когато България се е освобождавала в света е имало „пакс британика“, защото Великобритания е владеела голяма част от света. „Днес България ще дава своя глас за практически въпроси на Брекзит“, посочи Стоянов, цитиран от news.bg.

Този човек нищо не разбра нито от гнева на народа, заради разбойническия преход уж към нещо по-добро, нито от това, че европейските народи отхвърлиха новия колониализъм, който Брюксел се опитва да наложи на европейците.

Брекзит е точно това. Англичаните не искат друг, който нито е избиран, нито е искан от хората, да управлява държавата им. Не искат да са роби в собствената си страна. Искат страната им да се развива, според собствените им виждания.

Точно това искат и другите европейски народи. Затова се бунтуват Унгария, Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Италия и т.н. И ще продължат да се бунтуват, докато ЕС не се реформира като съюз на свободни и суверенни държави. Или докато не се разпадне и не изчезне.

istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Петър Стоянов: Носталгията по комунизма ни попречи да довършим прехода!

Вашият коментар