Петър Чобанов: Това правителство не си върши работата и трябва да си ходи

Петър Чобанов: Това правителство не си върши работата и трябва да си ходи

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Естествено, че това правителство не си върши работата и трябва да си ходи“, категоричен беше по бТВ депутатът от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов в подкрепа на обявения от лидера на партията курс към предсрочни избори.

Мерките за овладяването на инфлацията са много закъснели, всички представители на управляващите говорят в бъдеще време, всичко е хаотично, а инфлацията на база производител на годишна база е 46%, коментира финансистът. По думите му управляващите са изпуснали края – да овладеят инфлацията преди да стигне до потребителя.„Не трябваше да допускат това да достигне до потребителите. Не се вслушаха в никого навреме да вземат тези мерки“, добави Чобанов. „Потреблението е на дъното, хората виждат несигурност за следващите 12 месеца“, позова се той на данни от НСИ отпреди ден. Петър Чобанов добави още, че от „Продължаваме промяната“ и партньорите им постоянно се оправдаваха за инфлацията с нещо – преди беше с високите цени на енергийната борса, сега с войната, стана ясно от коментара му.


„Още през септември зададохме въпрос за инфлацията, отговор нямаше, продължава да няма. Имаме недоверие на потребители и виртуалнит свят не се покрива с реалния. Това управление е управление на червените линии, на червените флагове и този процес няма спиране“, заключи той.

Чобанов изрази притеснение от бъдещите мерки и предрече неколкократно прекрояване на бюджета с актуализации .до края на годината.

По думите не се получава само с „гръмките фрази, че си събрал 8 милиарда, а непрестанно да теглиш дълг“.

„Ние перманентно ще сме на дефицит, перманентно ще теглим дългове. Въпросът е за какво се харчи. Такава стратегия предприеха, че сега вземат дълг с все по-малка срочност, продължава да има криза и следващите правителства да му мислят“, обобщи Чобанов, като не пропусна и липсата на управленска програма.

Депутатът от ДПС подчерта, че липсата на диалог е налице и в бюджетната комисия, а управляващите се държат по същия начин, по който се държа премиерът с превозвачите.

Затова Чобанов попитал на днешното заседание на бюджетната комисия: „За какво сме ви на комисия, като следващото, което ще кажете, е, че „вратата е зад гърба ви, напуснете“.

„Ако продължаваме така с промяната и правителство на червените линии, следващата година, когато трябва да ни оценяват за еврозоната, ще сме още по-малко подготвени, отколкото сега“, направи прогноза финансистът.

Петър Чобанов подчерта, че няма да престане да бъде скептичен относно приемането на еврото, докато не се направи реален анализ и широка дискусия за това „какво ни дава еврото, дава ли ни нещо, лишаваме ли се от някаква гъвкавост с лева“.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар