Петър Чолаков: Реставрацията на модела “ГЕРБ – ДПС” е абсолютен факт – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Експертна формула, реализирана с мандата на ГЕРБ-СДС с премиер от тях. Правителство с немного ясно изразен партиен профил, да няма лидери, ясни партийни фигури. Това е печелившата формула”.

Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков.

Според него не е реална политическа възможност Бойко Борисов да се върне като министър-председател.

“Росен Желязков е вариант. Може звездата на Мария Габриел да изгрее. Реставрацията на модела “ГЕРБ – ДПС” е абсолютен факт. Протестната вълна приключа с тази реставрация. Цунамито не събори този модел, който изплува като Ноев ковчег. Четири години по-късно се оказва, че тъпчем на едно място… Сега се очертава друг тип протестен вот от формации, които не са евроатлантически – като “Възраждане”. Това е антиевропейска вълна, не просто антисистемна”.

По думите му резултатите от изборите показват, че експериментът с Делян Пеевски и Джевдет Чакъров начело на ДПС е по-скоро успешен, а лидерският пост на Корнелия Нинова се бетонира и “няма основания за драма в БСП”.

“Има нарастващо недоволство в политическата система. От една старана е ниската активност. Между 3 и 4% са “Не подкрепям никого”, силен протестен вот. Температурата в политическата система се е повишила. Близо 70% от българските избиратели не се припознава в това, което се лансира като водещи политически субекти. Има потенциал за поредния нов месия”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар